Fotod: politsei kontrollib täna kaugliinibussides turvavöö kasutamist (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kontrollib teisipäeval turvavarustuse kasutamist kaugliinibussides, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust.

PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo, kes ka ise täna busse kontrollimas käis, tõdes, et võrreldes aastataguse ajaga on olukord pisut parem, kuid arenemisruumi teadlikkuse tõstmisel on veel kõvasti.

Loigo sõnul leidus täna väga palju inimesi, kes polnud isegi kuulnud, et ka bussides on turvavarustuse kasutamine kohustuslik. «Näiteks esimeses kontrollitud bussis oli 10 inimest, kellest seitsmel oli vöö lahti ning politsei sisenemisel ei teinud nad vähimatki katset turvavööd endale peale rebida,» rääkis Loigo.

Loigo sõnul on äärmiselt tänuväärne, et Eestis on ettevõte, kes omaalgatuslikult liiklusohutusse on valmis panustama. «Kui meil oleks rohkem selliseid kodanikealgatusi ning ettevõtteid, siis saaks meil ka liikluses pilt paremaks,» tunnustas korrakaitseametnik kampaania eestvedajat Lux Expressi.

Sel aastal on busside osalusel toimunud 62 õnnetust, kus viga on saanud 87 inimest.

Kampaaniat bussis turvavöö kinnitamiseks viivad novembris läbi politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet, Lux Express, Simple Express ning Tallinna bussijaam.

Kampaania juhib tähelepanu, et lisaks professionaalsele bussijuhile, tehniliselt korras bussile, liiklusseaduse ja teeolude järgimisele, tagab reisija turvalisuse tema enda käitumine. Kampaania raames selgitatakse laiemalt turvavöö kasutamise olulisust bussis, viiakse bussides läbi turvavöö kasutamise kontrollreide ning pakutakse reisijatele võimalust katsetada turvavöö kasutamise mõju õnnetusjuhtumi korral.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles