Pirita kaalub äraspidise pikapäevarühma abil lisaklassi loomist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita otsib lahendust koolikohtade nappuse probleemile.
Pirita otsib lahendust koolikohtade nappuse probleemile. Foto: Sille Annuk

Pirital arutati täna koolikohtade nappuse üle ja leiti, et rasket olukorda aitaks leevendada hommikuse pikapäevarühma loomine.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku tänasel kohtumisel Pirita Majandusgümnaasiumi direktori Rita Rummi ja Merivälja kooli direktori Kaja Laanmäega tõdeti, et 240 lapse vanemad on avaldanud soovi laps Pirital kooli panna, kuid kohti on linnaosas vaid 156 esimesse klassi minejale.

Kuigi mõlemad koolid avavad kolm esimest klassi, jääb sellest väheks. Kõige reaalsem lahendus tundub linnaosavanem Teriku sõnul olevat hommikune nn pikapäevarühm, mis loodaks Pirita Majandusgümnaasiumi ja Pirita Vaba Aja Keskuse koostöös.

Terik selgitas, et vanemad saaksid lapsed juba kella kaheksaks Vaba Aja Keskusse tuua, kus nad veedaksid aega keskpäevani, mil neil koolitunnid algaksid. Sel moel saaks kohe kolme klassi asemel neli avada.

«Loomulikult kaalusime ka kõiki muid võimalikke ja võimatuid versioone, seda enam, et prognooside kohaselt kasvab Pirita linnaosa elanikkond lähematel aastatel veelgi, seda nii sisserände kui sündivuse arvelt,» ütles Terik, kes näeb, et planeeritav Pirita-Kose lasteaed võiks hakata toimima hoopis lasteaed-algkoolina.

«Kahtlemata seisab meil antud olukorda hinnates ees ühe uue kooli planeerimine Piritale,» arvas linnaosavanem.

Teriku sõnul edastatakse tänase arutelu käigus sündinud lahendusettepanekud ka Tallinna Haridusametile, kelle kureerida on koolivõrgu areng Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles