Sõitjat peksnud bussijuht jäi tööst ilma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaliinibussid.
Linnaliinibussid. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeva õhtul leidis Tallinnas 42. liini bussis aset vahejuhtum, kus bussijuht tungis sõitjale kallale ning peksis teda käte ja jalgadega.

Konflikti põhjuseks oli see, et sõitjal oli kaasas mops, kellel polnud suukorvi. Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) laskis pärast asja uurimist bussijuhi töölt lahti.

«Peame tõdema, et selline kahetsusväärne asi tõesti 6. novembri õhtul 42. liini bussis juhtus. Bussijuhiga on vesteldud ja ka pardakaamera videod üle vaadatud. Bussijuht käitus täiesti valesti ning TLT taunib igati tema käitumist. Sellest lähtuvalt on bussijuhiga tööleping lõpetatud,» ütles TLT pressiesindaja Urmas Tooming.

«Koeri võib ühissõidukites vedada, kui nad on rihma otsas ning suukorvistatud. Kui väiksem koer on sõitja süles või vastavas kandekorvis või -kotis, siis ei ole suukorvi ega rihma vaja kasutada. Koera omanik peab igal juhul tagama kaassõitjate turvalisuse,» selgitas Tooming.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Viktoria Korpani sõnul on kõnealune vahejuhtum politseile teada. «Juhtumi täpsemaid asjaolusid saame kommenteerida siis, kui oleme osapooltega vestelnud ja seni meile laekunud infot kontrollinud,» ütles Korpan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles