Kevin Spacey ilusa karjääri inetu lõpp (3)

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: SCANPIX

Kevin Spacey (58) võinuks minna ajalukku kui oma põlvkonna meisterlikumaid filmi- ja lavatähti, kuid nüüd hakatakse teda juba valminud filmis digitaalselt asendama. Spacey karjäär on läbi – tundlik Hollywood ei taha temast enam midagi teada ning globaalseks külaks muutunud maailmas ei leia mees enam Euroopaski asu.

1978. aastal, päev enne seda, kui USA kohus oleks talle alaealise uimastamise ja vägistamise eest vanglakaristuse määranud, putkas Poola-Prantsuse režissöör Roman Polanski Euroopasse tagasi. Selle Prantsuse kodaniku paljulubav karjäär USAs oli küll läbi, kuid Euroopas on ta tänini filminduse autoriteet.

Ent maailm on muutunud. Kevin Spacey karjäär lõppes kümme päeva tagasi. Režissöör Ridley Scott otsustas ta äsja valminud filmist «All the Money in the World» välja lõigata ja asendada Christopher Plummeriga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles