Ühisprojekt paljastab Eesti venelaste hirmud (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Liis Treimann

Eestis elavat vene kogukonda polegi ilmselt võimalik läänes juurdunud arusaamade järgi integreerida ning suurt rolli mängib selles ka eestlaste endi suhtumine, leiavad Bergeni ja Tallinna Ülikooli teadlased. 

Küsimusele, miks suudavad muulased Norra ühiskonda edukalt ja igasuguse vastupanuta sulanduda, aga eestlased ja venelased pole aastaid kõrvuti elades ühist keelt leidnud, on Eesti ja Norra teadlased proovinud vastata ühisprojekti DIMA raames. See sai möödunud kuul koos 15 erineva riigi vähemusuuringuga ühiste kaante vahele.

Selleks uuriti nii Norras elavate venelaste suhtumist norralastesse kui ka norralaste suhtumist sealsetesse venelastesse, aga ka eestlaste ja siinse vene keelt rääkiva kogukonna omavahelisi suhteid. Uuringus osales ligi 500 norralast ja 500 eestlast ning 500 Eestis elavat ja 250 Norras elavat venekeelse kogukonna esindajat.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles