Kõned politseisse: rakett korstnas ja duellikutse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik
Ilutulestik Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei saab aeg-ajalt kõnesid, milles helistajad suure tõenäosusega tõsimeelselt abi paluvad, aga mis mitmel põhjusel vaid ajalehe naljanurka kõlbavad sisustama.


Pärnu Postimehe palvel tegi viimaste kuude jooksul politsei lühinumbrile 110 saabunud seesugustest kõnedest kokkuvõtte Pärnu politseiosakonna vanemkomissar Sander Peremees.

Näiteks informeeris helistaja politseid, et sai läbi korstna raketitabamuse jalga. Õnneks jäänud jalg alles ja seda tänu sellele, et helistaja on enda jutu järgi usklik inimene.

Juunis helistas juhtimiskeskusesse meesterahvas, kes soovis politseilt omapärast abi. Nimelt tahtvat ta korraldada duelli, politseinikku oleks vaja sekundandiks. Relvad pidid juba olemas olema.

Sekundandiks politseinikud minna ei soovinud, kohale sõideti aga sellepärast, et kontrollida, mis relvadega on tegu. Õnneks relvi polnud ja ühtlasi selgus, et helistaja aju oli joodud alkoholist pehmenenud. Sellest siis ka soov duelli korraldada.

Kui tavaliselt kutsutakse politsei välja mõne lärmitekitaja korrale kutsumiseks, siis suvel helistas politseisse noormees, kes kaebas, et naaber ei luba tal kuulata muusikat nii kõvasti, kui ta soovib. Noormehele selgitati, et vaikus ja rahu on pühad, neid rikkuda ei tohi.

Mais teatati politseile, et Tihemetsa kaupluses on kaks täiesti alasti meest. Patrull läks teadet kontrollima, kuid enne politsei saabumist olid noormehed lahkunud.

Juulis teatati, et Pärnus vana veetorni juures lobudiku kõrval magab kolm asotsiaali, üks palja pepuga. Politsei kohale jõudes oli järel ainult üks magav mees, kellel olid püksid jalas. Mees äratati ja saadeti oma teekonda jätkama.

Mõnikord aga usub helistaja nii kindlalt, et just politsei saab teda aidata, et ei taha kuuldagi teistele ametkondadele helistamise soovitusest.

Nii helistas juunis politseisse vanem naisterahvas, kes teatas, et tema veepump on katki läinud, ja nõudis, et politsei süüdlase kindlaks teeks.

Kui naisele selgitati, et patrull tema juurde selle küsimusega seoses siiski ei sõida, ja soovitati pöörduda poodi või tarbijakaitsesse, oli ta väga nördinud. Naine ei tahtnud kuidagi aru saada, miks politsei talle tema mures appi ei tule.

Peremees ütles, et tihtipeale tulevad sellised kõned, mida võiks anekdoodi pähe edasi rääkida, just purjus inimestelt. Aga on ka muude probleemidega helistajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles