Andmekaitse inspektsioon paljastas massilise rämpsposti saatja (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rämpspost.
Rämpspost. Foto: Peeter Langovits

Andmekaitse inspektsioon hoiatab ettevõtjaid Westinghouse OÜ eest, kes on korduvalt rikkunud elektroonilise side seadusest tulenevaid otseturustuse nõudeid ning saatnud laiali massiliselt rämpsposti.

Westinghouse OÜ ei järgi elektrooniliste reklaamkirjade saatmisel seadusest tulenevaid nõudeid ning hoiab aktiivselt kõrvale inspektsiooni järelevalvemenetlusest, teatas andmekaitse inspektsioon.

Westinghouse OÜ juhatuse liige Sergey Bogomolov, kes on varemgi sarnase tegevusega inspektsiooni tähelepanu alla sattunud, on ebaseadusliku tegevusega jätkamiseks loonud jälle järgmise ühe-mehe-ettevõtte.

Võimalike klientide ja koostööpartnerite hoiatamiseks lisas andmekaitse inspektsioon Westinghouse OÜ oma võrgulehel avaldatavasse rämpspostitajate nimekirja. Nimekirja lisatakse ettevõtted, kes on vähemalt kolm korda rikkunud elektroonilise side seadusest tulenevaid nõudeid elektrooniliste kontaktandmete kasutamisele otseturustuses.

Rämpspostitajate nimekiri on abivahendiks ettevõtetele, kes soovivad enne otseturustusteenuse tellimist kontrollida teenusepakkuja usaldusväärsust. Seaduse kohaselt lasub reklaamposti saanud potentsiaalse kliendi nõusoleku tõestamise kohustus tellijal. Nimekirja avaldamise eesmärk on seetõttu eelkõige hoiatada ettevõtteid rämpspostitajatelt otseturustusteadete tellimise eest.

Inspektsioon juhib reklaamposti saatjate tähelepanu ka nõudele, mille kohaselt peab reklaamiva sisuga elektronposti saajal olema võimalus edaspidi sarnastest e-kirjadest loobuda ehk elektrooniline reklaampost peab sisaldama loobumislinki.

Rikkujad kustutatakse nimekirjast viimasele rikkumisele järgneva aasta möödumisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles