Ajakirjanik läbipõlemisest: tahe on endine, aga rammu pole (6)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutselise ajakirjaniku Mart Niineste sõnul on tal pärast depressioonist vabanemist kõige raskem aktsepteerida seda, et tema pea töötab kaks korda kiiremini, kui muu võimsus järele tuleb. «Tahe on endine, aga rammu pole,» lausus ta.
Vabakutselise ajakirjaniku Mart Niineste sõnul on tal pärast depressioonist vabanemist kõige raskem aktsepteerida seda, et tema pea töötab kaks korda kiiremini, kui muu võimsus järele tuleb. «Tahe on endine, aga rammu pole,» lausus ta. Foto: Ilmar Saabas, Delfi/Eesti Ajalehed

Oktoober oli vaimse tervise kuu, mis keskendus sel aastal vaimsele tervisele töökohal. Vabakutseline ajakirjanik Mart Niineste, kes on tööstressi tagajärjel läbi põlenud, räägib oma kogemusest avalikult, sest on näinud, et sellest on kasu. Paljud vaimse tervise häired on ennetatavad ja enamik ravitavad.

Rääkisite oktoobri alguses ETV «Terevisioonis», et esimest korda põlesite läbi 2015. aastal kaks päeva enne Tallinn Music Weeki, kui kiirabi teid tilgutite all haiglasse toimetas. Mis viis selleni?

Ülekoormuse kuhjumine. Lühemaid mõneminutilisi südamekloppimisi oli mul ka varem esinenud umbes korra aastas. Lisaks sellele magasin lõpuks vaevu kolm kuni neli tundi. Kusjuures varem oli vahepeal ka uni tuksis. Tookord jäime Kene Vernikuga (unenõustaja ja laulja – toim) ühel peol sellest rääkima ja ta tegi mulle unegraafiku. See aitas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles