Pori veab autod külateel kraavi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisesed teeolud panevad juhi sõiduoskused proovile.
Sügisesed teeolud panevad juhi sõiduoskused proovile. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaa Tõnija küla inimesed on justkui pori vangid, sest pärast vihmaste ilmade aegu hööveldamist oleks teel kui pudrukiht, mis rooli jõudsalt kraavi poole kisub.

Valjala lasteaia abiõpetaja Leana Suurem ütles, et sopased teeolud tekivad Tõnija-Veeriku lõigule alati pärast teehöövlit, kirjutab Meie Maa. Kõige enam morjendas naist asjaolu, et tööd võeti ette vihmase ilmaga, mille tulemuseks sai paks kiht libedat putru, millest pääseb enam-vähem läbi vaid esimesed autod.

Kui ta aga reede hommikul tööle läks, oli tee keskel kõrge vall, kõik eriti libe ja ettearvamatu.

Ta oli juba peaaegu asfaltteele jõudmas, kui ühtäkki hakkas auto vibama. Pärast 150–200 meetrit võitlust lõpetas ta aga vastassuuna vööndis kraavis. Naine rõhutas, et enne õnnetust liikus sel teel vaid kiirusega 40 km/h. «Ega kiiremini saanudki, sest auto hakkas ujuma nagu kala. Mul ei ole isegi talvel nii libe olnud kui nüüd,» jäi naine nõutuks.

AS-i Eesti Teed Saaremaa piirkonna teemeister Jüri Lember tunnistas, et tema ei olnud tee hullust olukorrast teadlik. Siiski oli Lember teadlik, et sealkandis kipuvad augud kiiresti tekkima. Selle peale, miks kehva ilmaga oli tarvis lõiku hööveldama minna, vastas teemeister, et masin olevat enne vihma ära käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles