USA kindral: mulla Omaril on põhjust muretsemiseks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulla Omar.
Mulla Omar. Foto: SCANPIX

Mulla Omar peaks olema murelik pärast seda, kui USA väed tapsid Osama bin Ladeni, vahendab hiljuti Lõuna-Afganistanis merejalaväelaste eesotsas teenistuse lõpetanud USA kindralmajor Richard Millsi sõnu uudistevõrk AFP.


Kindrali sõnul näitab operatsioon bin Ladeni Pakistani kodus, et ameeriklased ei hülga oma missioone. «Kui me su korra sihtmärgiks oleme võtnud, säilitame me oma fookuse sinul seni, kuni missioon on lõpule viidud,» ütles Mills. «Kui mina oleksin mulla Omar, oleksin ma kahtlemata mures. See näitab, et ameeriklased on keskendunud.»

Mills ennustas, et bin Ladeni surm õõnestab Afganistani valitsuse vastu sõdivate mässuliste moraali ja annab tohutu toetuse NATO vägedele. «Ma usun, et sellel peab olema psühholoogiline mõju Afganistanis probleeme põhjustanud mässuliste juhtkonnale,» arvas ta.

Kindral lisas, et bin Ladeni kadumisel on sõjale ka taktikaline mõju, sest see ohustab rahalist tuge, mida Talibani võitlejad Pakistani Al-Qaedalt on saanud. Bin Ladeni majast leitud arvutifailid USA vägedel jõuda jälile ka inimestele, kes pakuvad Talibanile materiaalset tuge, märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles