TTÜ: ühise ÕISi kasutamine on aastate kaugusel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peahoone Mustamäel .
TTÜ peahoone Mustamäel . Foto: Marina Puškar.

Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektori Kalle Tammemäe hinnangul võidaks ülikoolide ühisest õppeinfosüsteemi loomisest eelkõige üliõpilased, kes soovivad oma õppekava mitmekesistada ainetega teistest ülikoolidest, kuid süsteemi töösse panek on aastate kaugusel.

Tammemäe sõnul oleks ühine süsteem kasulik õppejõududele, kes on seotud ühisõppekavadega ja viivad ülikoolidevahelise lepingu alusel läbi õppetööd partnerkõrgkooli juures.

Õppeprorektor tunnistas, et õppeinfosüsteemid on oma terviklikkuses komplitseeritud ja ei oleks tõesti põhjust paljude võrreldava funktsionaalsusega, kuid erineva kasutajaliidesega, süsteemide tundmaõppimiseks aega kulutada.

Kuigi Tartu Ülikool pakkus haridusministeeriumile välja enda ÕISi kasutusele võtu, pole siiski selget üksmeelt, et kelle süsteem on praegu parim ja kas parima süsteemi peaks üldse kasutusse võtma.

Tammemäe tõstis esile, et kuigi mitmed süsteemid on küpsed, on igal infosüsteemil oma eluiga, mille järel muutub nende edasiarendamine mitteotstarbekaks.

Seepärast on tema hinnangul tõenäolisem mitte ühe või teise süsteemi eelistamine, vaid hoopis uue põlvkonna kõigi Eesti ülikoolide vajadusi arvestava kaasaegse süsteemi väljaarendamine.

«Selles osas on ülikoolid juba nõu pidanud, kuid projekti käivitamine on pigem aastate kaugusel,» nentis ta.

Tammemäe sõnul saab tänast Tallinna Tehnikaülikooli õppeinfosüsteemi iseloomustada sõnadega stabiilne, usaldusväärne ja hästi skaleeruv. Samas rõhutas ta, et nad suhtuvad ülikoolisiseselt oma süsteemi kriitiliselt ja arenguruumi on eelkõige kasutajaliidese ning teiste infosüsteemidega liidestumise osas.

Tartu Ülikool tegi haridusministrile ettepaneku, et sarnaselt muude üle-eestilistele infosüsteemidele võetaks Eesti kõrgkoolides omavahelise mobiilsuse lihtsustamseks ja laiendamiseks kasutusse ühtne õppeinfosüsteem (ÕIS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles