Ministeerium: meede annab ühise ÕISi loomiseks võimaluse

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Lauri Kulpsoo

Lähiajal avanev meede annab võimaluse raha taotleda ühtse e-ÕISi arendamiseks.

Kõrghariduse osakonna peaeksperdi ja e-ülikooli nõukogu liige Ermo Kruuse sõnul kutsuti e-ülikooli raames tänavuse aasta alguses kokku töögrupp, kus on esindatud kõik Eesti a-õ ülikoolid, suuremate eraülikoolide, samuti rakenduskõrgkoolide ja Eesti Infotehnoloogia Kolledži esindajad.

Töögrupp kutsuti kokku, sest peatselt avaneb «Kõrgkoolide koostöö ja innovatsiooni arendamise» meetme alameede «Kõrgkooli innovatsioon».

See tähendab, et abikõlblikuks muutuvad ka kõrghariduse pakkumise funktsionaalsust ja kasutamismugavust  võimaldavad tehnoloogiliste lahendused.

«Projektis on esmatähtis õppur ja tema vajadused,» selgitas Kruuse.

Märtsi lõpus toimunud koosolekul otsustati koostada Eesti kõrghariduse ühise infoarhitektuuri  lähteülesanne, kus kõrgkoolid kaardistavad oma vajadused, selle, mis on olemas ja puudu, ning esitavad plaanid lähitulevikus.

Lähteülesanne loodetakse valmis saada 2011. aasta lõpuks. Seejärel saab välja kuulutada hanke järgmiseks etapiks.

Tartu Ülikool tegi haridusministrile ettepaneku, et sarnaselt muude üle-eestilistele infosüsteemidele võetaks Eesti kõrgkoolides omavahelise mobiilsuse lihtsustamseks ja laiendamiseks kasutusse ühtne õppeinfosüsteem (ÕIS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles