Kohus võttis politseinike tulistaja poja vahi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagilise tulevahetuse paik Põlvamaal Piusa külas.
Traagilise tulevahetuse paik Põlvamaal Piusa külas. Foto: Kristjan Teedema

Kohus otsustas vahi alla võtta politseinikega tulevahetusse asunud talumehe poja Peeter Waaksi ja veel kaks samas relvasalakaubandust puudutavas kriminaalasjas kahtlustatavat meest.

Kriminaalmenetluse raames on kokku seitse kahtlustatavat, neist neli vahistati juba eelmisel nädalal ja kolm peeti kinni sel kolmapäeval, kui toimus ka saatuslik tulevahetus Põlvamaal Piusa küla talus läbiotsimise ajal.

«Nende kolme vahistamist taotles täna Harju maakohtult prokurör ja kohus selle ka rahuldas,» kinnitas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Kõnealune menetlus relvade ebaseadusliku vedamise ja müügiga algas mullu sügisel. Kolmapäeval toimus selle raames läbiotsimine Peeter Waaksi isakodus hetkel, mil kahtlustatav ise kodus polnud.

Kolmapäeval kella 13 paiku avas Põlvamaal Piusa külas majaomanik, 56-aastane Ago Ursel Waaks politseinike pihta tule. Tulevahetuses hukkus Waaks ise, haavata said kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti ametnik. Kaitsepolitseinik Tarmo Laul suri hiljem haiglas.

Kaitsepolitsei ülemkomissar Martin Arpo ütles Postimehele, et politsei oli enne läbiotsimist kindlaks teinud, kes talus viibib ning eriüksust ei kaasatud, sest oli kindel info, et seal on vaid isa Ago Ursel Waaks üksinda. «Ta näitas ette peidikuid, ta oli täiesti koostööaldis ja oli valmis relvi üle andma,» rääkis Arpo. Ootamatult haaras ta aga automaadi ja kukkus politseinikke tulistama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles