Pealinna vana tramm veedab pensionipõlve Põltsamaa lähistel

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuningamäel vaatasid reedel trammi saabumist ka lapsed. Kevadel hakkab 
trammis tööle Ahhaa-teemaline mängutuba, mis 
mõeldud just mudilastele.
Kuningamäel vaatasid reedel trammi saabumist ka lapsed. Kevadel hakkab trammis tööle Ahhaa-teemaline mängutuba, mis mõeldud just mudilastele. Foto: Kristjan Teedema

Põltsamaa külje all Kuningamäe kardirada haldava Saduküla kardispordiklubi juht Peeter Kallasmaa on eluaeg unistanud trammijuhiks saamisest. «Elus esimest ja viimast korda sõitsin trammiga Tallinnas kuuskümmend aastat tagasi, aga unistus jäi ikka alles,» sõnas ta.

Tema unistus täitus reede lõunal, mil Kuningamäe kardiraja kõrvale haljasalale jõudis Tallinnas liinitöö lõpetanud tramm. Arusaadavatel põhjustel tramm iseseisvalt kohale ei sõitnud, selle vedas sinna veoauto.

Veel enne Kuningamäele jõudmist tegi trammi vedanud veok pea tunnise peatuse Põltsamaa suurel sillal, et ka linnarahvas saaks sellele pilgu peale heita. Kuna trammi saabumine Põltsamaale on ikkagi erakordne sündmus, tervitas linnarahvas seda sõidukit puhkpillimuusika ja lauluga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles