TLÜ: kokku tuleks leppida ühtses õppekorralduses

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Tallinna Ülikooli informaatika instituudi direktori Peeter Normaku sõnul on ühise ÕISi kasutusele võtmine väga vajalik, kuid praegu oleks esmatähtis kokku leppida ühtses õppekorralduses.

Ühtse ÕISi kasutamine aitaks Normaku hinnangul oluliselt kaasa ühtse ülikooliruumi kujunemisele ja seda veel eriti e-õppe üha laiema leviku tingimustes.

«Ka võimaldaks ühtne ÕIS kommunikeerida Eesti kõrgharidust tervikuna paremini Eestis väljapoole,» selgitas ta.

Normak tõstis esile, et Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli ÕISid arendati Fujitsu Services poolt ning enne TÜ-s ja hiljem TTÜ-s, mistõttu said nad TTÜ ÕISi arendamisel arvestada TÜ ÕISi juurutamisel ja rakendamisel ilmnenud probleeme.

TLÜ katsetas Normaku sõnul nii TÜ kui TTÜ ÕISi ning otsustas TTÜ ÕISi kasuks ja praegu seda ka kasutatakse.

Ühise ÕISi rakendamise probleemkohana tõstis Normal esile, et see eeldab õppekorralduse ühtsustamist Eesti ülikoolides, sest õppekorraldus on ülikoolides praegu mõnevõrra erinev.

«Seega esmatähtis oleks kokku leppida ühtses õppekorralduses ja alles seejärel analüüsida, kas ühtset õppekorraldust toetab kõige paremini TÜ või TTÜ ÕIS või on vajalik leida hoopis mingi kolmas lahendus,» sõnas ta.

Antud olukorras oleks Normaku sõnul otstarbekas luua TÜ ja TTÜ ÕISe integreeriv liides, mis lähtuks kasutaja vajadustest.

Tartu Ülikool tegi haridusministrile ettepaneku, et sarnaselt muude üle-eestilistele infosüsteemidele võetaks Eesti kõrgkoolides omavahelise mobiilsuse lihtsustamseks ja laiendamiseks kasutusse ühtne õppeinfosüsteem (ÕIS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles