Koorimuusikamaraton täitis päeva ja õhtu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja kiriku ees laupäeva hilisõhtul laulsid kolm laulu segakoorid. Nende kohal linastus samal ajal koori­lauluajaloolise sisuga video.
Maarja kiriku ees laupäeva hilisõhtul laulsid kolm laulu segakoorid. Nende kohal linastus samal ajal koori­lauluajaloolise sisuga video. Foto: Kristjan Teedema

November, külm ja niiske. Laupäeva hilisõhtul kiirgas kõleduse leevenduseks Maarja kiriku eest ümbruskonda soojust, mis kujunes laulmisest ja laternates põlenud küünaldest ning segakooride ja kuulajate ühisest heast tahtest.

43 koori umbes 1400 lauljaga kolmest kooriliigist kokku toonud koorimuusikamaratoni kontserdid Jaani, Peetri ja Pauluse kirikus oli Tiigi seltsimajal kui korraldajal kavandatud kummardusena eelseisvale laulupeo 150. aastapäevale. 

Kavalehe järgi oli teine suur soov suunata Eesti üldsuse tähelepanu sellele, et Maarja kirik saaks taastatud 2019. aastaks, kui toimuvad järgmine Tartu laulupidu ja üldlaulupidu Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles