Uuel aastal muutub hambaproteeside hüvitamise kord (1)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxilla hambaravi, proteesid.
Maxilla hambaravi, proteesid. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tulevast aastast saab haigekassa partneritelt soetada ühesuguses hinnaklassis proteese ning enam ei pea esitama haigekassale eraldi taotlust proteesihüvitise saamiseks.

«Kokkulepitud hinnakiri tähendab seda, et kõikide partnerite juures üle Eesti on proteesid sarnases hinnaklassis,» selgitas haigekassa esmatasandi talituse juht Külli Friedemann. Tema sõnul aitab see tagada, et igas piirkonnas saaksid inimesed endale haigekassa toel lubada vähemalt esmavajalikud proteesid suu tervise parandamiseks.

1. jaanuaril 2018 muutub proteeside hüvitamise kord ning soodustust saab kasutada hambaarstide juures, kes on sõlminud haigekassaga lepingu. Seega tasub uueks aastaks hambaarstiaega kinni pannes arstilt üle küsida, kas tal on haigekassaga leping või kavatseb ta selle sõlmida, mis annab õiguse proteeside eest hüvitist saada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles