Konsultant võrdleb: PPA juht teenib justkui vähe, riigikogu liige parasjagu (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: PantherMedia / Scanpix

Kui võrrelda näiteks politsei- ja piirivalveameti juhi palka (4800 eurot) riigikogu lihtliikme omaga (3400), siis esimene neist võiks teenida isegi rohkem, kuid parlamendisaadiku teenistus on erasektori tasemel, ütles personalifirma Fontes juhtivkonsultant Irja Rae ERRile.

Tippjuhtide palga kujundamisele on konsultandi sõnul selged alused: need on töö keerukus ja vastutuse suurus, mis tippjuhtide puhul on sageli seotud varade mahu ja inimeste arvuga ning kindlasti ka tulemuslikkus.

Rae sõnul võiks riigikogu liikme palgataseme puhul leida võrdluse kõrge tasemaga professionaali palgatasemega erasektoris, kus samuti on võimalik töö keerukust mõõta läbi kvalifikatsiooni ja vastutuse.

Rae ütles, et riigikogu liikme töötasul pole professionaalide töötasuga võrreldes erasektoris häda midagi, kuid näiteks PPA juhi puhul, kelle õlul on väga olulise avaliku teenust pakkumine väga suures organisatsioonis, võiks palganumber olla praegusest suurem.

«Räägin puhtalt numbriloogikast, mitte sellest, kui hästi või halvasti on tööd tehtud,» selgitas konsultant.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles