Tallinna-Pärnu maanteele tulevad kohati ka talvel üle 90 km/h sõita lubavad liiklusmärgid

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonilised liiklusmärgid.
Elektroonilised liiklusmärgid. Foto: Caro / Scanpix

Maanteeamet alustas Tallinna-Pärnu maanteele elektrooniliste liiklusmärkide paigaldamist, mis võimaldab muuta suurimat lubatud sõidukiirust. Heade ilmaolude korral lubavad märgid ka talvel tõsta piirkiirust kõrgemale kui 90 km/h.

Elektroonilised liiklusmärgid paigaldatakse Tallinn–Pärnu maanteele Tallinna–Ääsmäe kahe eraldatud sõidusuunaga lõigule ning Pärnusse Papiniidu silla juurde.

Lisaks paigaldatakse Tallinna–Ikla lõigule enne olulisi ristmikke kaheksa teeäärset elektroonilist infotablood.

Muutuva teabega märgid hakkavad tööle 2018. aasta esimeses pooles pärast elektriühenduste ja juhtimistarkvara valmimist.

Muutuvate piirkiiruste mõte on lubada heade ilmaolude korral ka talvisel perioodil suuremat kiirust kui 90 km/h, ent samas ohtude puhul vähendada lubatud kiirust. Infotabloodega hakatakse liiklejaid teavitama liiklustakistustest, teetöödest ja ajutistest ümbersõitudest. Lisaks hoiatatakse talvisel ajal liiklejaid ootamatu libeduse tekke eest ning kuvatakse teeilmajaamade õhu- ja teetemperatuuri näite.

Projekti eesmärk on vähendada sõiduaega ning pakkuda turvalisemat liikluskeskkonda. Elektroonilised liiklusmärgid ja infotablood paigaldab IB Foor OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles