Fotod ja video: ERRi nõukogu ootab töörahu taastamist (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERRi nõukogu kogunes täna õhtul arutama rahvusringhäälingu tosina töötaja saadetud kirja. Nõukogu esimehe Rein Veidemanni sõnul oodatakse nüüd juhatuselt töörahu taastamist.

ERRi nõukogu esimees Rein Veidemann ütles pärast nõukogu koosolekut, et esmalt kuulati ära kirja üks autor Monika Tamla-Kelder ja uudistetoimetuse juht Anvar Samost. Nõukogu seisukoht koosneb neljast punktist.

«Esiteks kuulas nõukogu ära kõikide osapoolte seisukohad. Teiseks, «Aktuaalse kaamera» uudistejuht Liisu Lass ja uudistetoimetuse juht Anvar Samost vabandasid ja tunnistasid juhtimisvigu,» ütles Veidemann.

Kolmanda punktina tõi Veidemann välja selle, et ERRi juhatuse esimees Erik Roose tunnistas, et ta on keskastme juhtide võimet muudatuste juhtimisel üle hinnanud. «Neljas punkt on see, et nõukogu ootab ERRi juhatuselt töörahu taastumist,» märkis Veidemann.

Seoses segaste aegadega ERRis saatsid «Aktuaalse kaamera» toimetusse kuuluvad 12 töötajat nõukogule kirja, milles nad kirjutasid, et nii «Aktuaalsele kaamerale» kui ka ERRile tervikuna on arengud organisatsiooni sees, juhtimisvead, olematu kommunikatsioon ning meediakajastus jätnud väga musta pleki. Pöördumisele kirjutasid alla Monika Tamla-Kelder, Anne Raiste, Tiina Jaakson, Siiri Ottender-Paasma, Maiken Hass, Mare Taimre, Verner Vilgas, Kristiina Mõttus, Silvia Sool, Marju Kaasik, Liivia Innos ja Priit Rajalo. Täna õhtul kella 16 paiku kogunes ERRi nõukogu, et muude teemade hulgas arutada kirja sisu. 

Oktoobri keskpaigas tagasi lahvatas skandaal ERRi ja seal töötavate ümber, kui tuli avalikuks, et lahkub «Aktuaalse kaamera» kauaaegne diktor Kadri Hinrikus. Pärast seda võtsid mitmed ERRis töötanud inimesed sõna, väites, et neid on halvasti koheldud.

Roose ütles intervjuus Postimehele, et ei mõista «Aktuaalse kaamera» toimetuse protesti ümberkorralduste vastu. «See teema oli laual ka aasta aega tagasi ja siis õnnestus toimetusel see maha hääletada, kuid nüüd toimuv ongi uue ja vana juhatuse erinevus: uus juhatus ehk meie töötame nagu ettevõte, mitte nagu kooperatiiv, kus kõigil töötajail aktsiad ja hääleõigus,» teatas Roose. Hiljem selgitas Erik Roose oma sõnu «Aktuaalse kaamera» otse-eetris uudisteankur Astrid Kannelile. Roose tunnistas, et Postimehele antud kommentaar oli ebaõnnestunud ja palus selle pärast vabandust.

Rahvusringhäälingu nõukogusse kuuluvad Rein Veidemann, Agu Uudelepp, Krista Aru, Pille Pruulmann-Vengerfeldt, Paavo Nõgene, Heidy Purga, Kalvi Kõva, Viktoria Ladõnskaja, Martin Helme ja Marika Tuus-Laul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles