Hispaanias tabatud autovaraste jõugu jäljed ulatuvad Eestini

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline jõuk varastas autosid peamiselt Madridist ja müüs need seejärel teistesse Euroopa riikidesse edasi.
Rahvusvaheline jõuk varastas autosid peamiselt Madridist ja müüs need seejärel teistesse Euroopa riikidesse edasi. Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS

Hispaanias võeti kinni rahvusvahelise haardega autovaraste jõuk, kelle tegevusel on Euroopa politseinikud silma peal hoidnud juba viimane aasta aega.

Hispaania, Bulgaaria ja Portugali politsei ning Europoli ühispoeratsiooni käigus võeti kinni 19 autovaraste jõuku kuulunud inimest. Veel viit süüdistatakse kriminaalsesse grupeeringusse kuulumises, sõidukite varastamises, dokumentide võltsimises ja rahapesus.

Grupeering on seotud vähemalt 85 sõiduki vargusega. Peamiselt varastati sõidukid  Madridist ja müüdi seejärel edasi teistesse Euroopa riikidesse. Europoli andmeil olid jõugul oma harud Portugalis, Poolas, Rumeenias, Prantsusmaal, Austrias, Venemaal, Bulgaarias ja Belgias. Illegaalse autoäri kasum oli ilmselt üle 1,5 miljonit euro. 

Europol märgib, et kuritegelik võrgustik koosnes nii hispaania, rumeenia, poola, portugali, brasiilia, bulgaaria, kreeka ja eesti rahvusest liikmetest.

Juhtumi uurimisega tegeleb Hispaania politsei. Seega ei ole Eesti politseil võimalik kommenteerida, mitu eestlast autovarastega seotud oli ja kas mõni varastatud sõiduk ka siia välja jõudis. 

Politseioperatsioon sai alguse möödunud aasta septembris. Operatsiooni käigus otsiti läbi 14 majapidamist Hispaanias ja Portugalis, kust konfiskeeriti tulirelvi, auto uste avamiseks mõeldud tööriistu, vargusvastaseid mehhanisme ja seadmeid, millega tuvastada ja blokeerida GPSi ja elektromagnetsignaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles