Suri vanim eestlane Arved Tamm

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arved Tamm oma 106. sünnipäeval kodus. Selja taga seinakellad.
Arved Tamm oma 106. sünnipäeval kodus. Selja taga seinakellad. Foto: Jaanus Lensment

14. novembril suri 107 aasta vanuselt Tallinnas Pelgulinnas elanud kõige vanem eestlane Arved Tamm.

Vanima eestlase tiitlit kandis ta juba 2015. aastast, vahendas ERR. Arved Tammel õnnestus elada kõigi aegade vanimaks Eesti meheks.

Tänavu jaanuaris tunnistas Arved Postimehele antud intervjuus, et tahaks elada veel vähemalt aasta, et ära näha Eesti Vabariigi sajas sünnipäev.

«Arvestage teiste inimestega, aidake kui on abi vaja. Ärge tehke suitsu ega võtke viina. Ulakust ei maksa teha, siis elate ka nii vanaks nagu mina,» ütles Arved toonases intervjuus.

Küsimusele, mis on kõige tähtsam sündmus tema elus, vastas ta lühidalt, et naisevõtt. «Ilma temata (naiseta – toim) poleks ma kõike seda läbi teinud, mis on olnud,» ütles ta.

Arvedi põnev elulugu oli inspiratsiooniks tema õepojale Heino Kiigele, kes kirjutas ta sisse seitsmeosalisse romaanisarja «Arve Jomm». Arved Tamm on nimitegelase prototüüp.

31. jaanuaril oleks Arved Tamm tähistanud juba 108. sünnipäeva. Eesti riigi ümmargusest tähtpäevast jäi teda lahutama 102 päeva.

Postimees kirjutas suvel ilmunud lugude seerias ka vanimatest eestlastest. Loe pikemalt: Sada kõige-kõigemat fakti meie maa ja rahva kohta: pikimad eestlased mõõdavad end haruharva.

Eesti vanim elanik on nüüd 106-aastane naine Võrumaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles