Fotod: saripettur Liis Haavelile terendab kuu lõpus vabadus (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus arutas täna Elois-Catherine Haaveli (endise nimega Liis Haavel) järjekordse süüasja karistuskokkulepet, millega võib Haavel varsti vanglast vabaneda.

Haaveli kokkulepe näeb liitkaristusena ette 3 aastat vangistust, millest reaalselt ärakandmisele kuulub kuus kuud. Haavel viibib vahi all 1. juunist ning seni vahi all olemise aeg loetakse reaalselt ärakandmisele kuuluva karistusaja sisse.

Kohus teeb kokkuleppe kinnitamise osas otsuse 30. novembril.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Haavelit teise isiku identiteedi ebaseaduslikku kasutamises ja arvutikelmuses.

Uurimine näitas, et naine pettis eakatelt meestelt nende terviseseisundit ära kasutades välja kannatanute pangakaardid ning võttis kontodelt suures summas sularaha välja. Samal ajal kasutas naine valeidentiteeti ning esines sotsiaaltöötajatele eakate kannatanute sugulasena. Ohvritele tekitatud kahju on vähemalt 50 000 eurot.

Viimati karistati Haavelit kriminaalkorras 2012. aastal.

2014. aastal 18. märtsil vabanes naine Harku vanglast üheksa kuud enne tähtaega. Kohus määras talle üheaastase katseaja, mil ta pidi olema kriminaalhooldaja järelevalve all. Kohus võttis Haavelit enne tähtaega vanglast vabastades arvesse tema tervislikku seisundit ning asjaolu, et tema peres kasvab kolm alaealist last.

Haaveli vabastamist toetasid ka prokurör ja vangla ning märkisid, et tema puhul on uue kuriteo toimepanemise tõenäosus kahe järgneva aasta jooksul 26 protsenti, mis on madal näitaja, samuti uskus kohus, et Haavel on teinud karistusest vastavad järeldused ning oskab edaspidises elus olla seadusekuulekas.

Haavel vahistati uuesti  1. juunil 2017. aastal. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles