PÄEVAINTERVJUU Talve kiire interneti skandaalist: omavalitsusi pole petetud, töö tulnuks teha nagunii (3)

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suur töö on omavalitsustel ära tehtud, leidis riigikogulane Tanel Talve Postimehe otsestuudios. «Kuid kedagi pole petetud ega raha ära võetud,» lisas ta. Sellegipoolest ei saabu internet maakodudesse esialgse lahenduse põhjal.

«Praegune valitsus on palunud omavalitsustel seljad kokku panna ja internetiprojekt realiseerida,» sõnas riigikogu liige Külliki Kübarsepp, «riik oli valmis pakkuma tuge, ent kaks kolmandikku rahast oleksid omavalitsued ise pidanud leidma.»

Talve avaldas heameelt, et omavalitsused kiiresti tegutsema hakkasid: moodustati ühingud ja kaardistati huvitatud majapidamised. «Kuid see on omavalitsuste töö nagunii – kas neid siis ei pea huvitama, mis piirkonnas toimub? Selle töö põhjal saame edasi minna.»

Probleemina tõi Kübarsepp välja minister Urve Palo puudlikku ja ründavat kommunikatsiooni.

«Miks on rahvas võõrandunud võimust?» küsis ta, «miks nad ei saa aru, mida parlament teeb ja mida valitsus teeb? Ei seletata algusest peale õigetel aegadel ja ausalt. Kogu aeg käib mingisugune nurga tagant suhtlus, petmine ja peitmine! Seda ei tohi ükski minister endale lubada.»

«See, et ta juba täna siia pole julenud tulla, näitab, et ta kardab ja tal on midagi varjata,» lisas Kübarsepp.

«Kõige kurvem on see, et minister oma avasõnavõtus juba ründas omavalitsusi, küsides, miks juba nii vara tegutsema hakati, kui tema polnud veel alustanud. Niiviisi ei tohi minister läheneda.»

Talve nõustus, et kommunikatsioon saaks alati parem olla, kuid lõppkokkuvõttes saab eesmärk ikkagi realiseeritud. Talve avaldas lootust, et aasta perspektiivis saab rääkida kiire internetiühenduse paigaldamisest kõikidesse omavalitsustesse.

Lisaks avaldas Talve lootust, et riigikogu tasemel jätkub sel teemal hea koostöö ning tüliõuna pole vaja tekitada.

Vaata täispikka intervjuud!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles