Ossinovski: Eesti kodakondsuspoliitika on totaalselt läbi kukkunud (26)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside liider, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Sotside liider, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Liis Treimann

SDE esimees Jevgeni Ossinovski ütles rahvusvahelisel lõimumiskonverentsil Tallinnas, et Eesti kodakondsuspoliitika on täiesti läbi kukkunud.

«Läbi kukkunud sellepärast, et me ütleme, et meil on 100 000 vene emakeelega inimest, kes on saanud Eesti kodakondsuse, seega on kõik kenasti,» vahendas ERR sotside juhi sõnu. «Vaatame, mis samal ajal on toimunud, umbes 100 000 inimest on võtnud Vene kodakondsuse ja siis me räägime julgeolekust, siis öeldakse, et Venemaa on siin ise süüdi, ta on neile passe andnud,» rääkis Ossinovski. «Sõbrad, meie ei mõjuta teise riigi kodakondsuspoliitikat,» märkis ta.

Ossinovski ütles, et me ise saame mõjutada seda, kas kodanikud pigem saavad Eesti kodanikuks või mõne teise riigi kodanikuks ja lisas, et Eesti võiks teha ühe olulise sammu ja öelda, et kõik Eestis sündinud, Eesti elanike siin sündinud lapsed on Eesti kodanikud. 

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles