Järvesalu jagas kongi oletatava mõrvariga

Pärnu Postimees / Postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Järvesalu.
Vello Järvesalu. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kahtlustatavana Estonia taastusravikeskuse vara omastamises kinni peetud ekslinnapea ja Reformierakonna fraktsiooni esimees Vello Järvesalu jagas vangikongi tapmises kahtlustatava ja oletatava vargaga.

Teadaolevalt oli Järvesalu ühes kongis koos Pärnus Vaasa pargis toimunud mõrvas kahtlustatava ja vargaga Lätist, kirjutas Pärnu Postimees.

«Ma ei soovi sellist kogemust kellelegi, sest tingimused arestikambris olid väga viletsad,» rääkis täna Vello Järvesalu Raadio Pärnule antud intervjuus.

Hommikul pintsakuväel tööle läinud Järvesalu pidi esimesel ööl kongis külma tundma, teisel päeval sai ta endale soojemad riided.

Söögiks pakuti arestikambris restorani Paradiis toite, kuid stress ja mure olid viinud söögiisu. Ta võttis alla paar kilo, mis on mehe jutu järgi loo positiivsem pool. Samuti peab Järvesalu positiivseks, et sai kambris elu üle järele mõelda ja teab nüüd, kes on tema sõbrad ja kes vaenlased.

Järvesalu ütles, et ei ole enda juhitud taastusravikeskusest midagi varastanud ega tunnista end süüdi. Ta arvab teadvat, kes tema peale politseile kaebamas käis, kuid hoiab selle teadmise endale.

48 tundi arestikambris viibinud Järvesalu politseinikke ei süüdista ja arvab, et nad tegid oma tööd, kasutades selliseid töömeetodeid, mida vajalikuks pidasid.

Järvesalu ütles Pärnu Postimehele, et varsti võib moodustada klubi nendest, keda politsei on alusetult kinni pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles