Noorsotsid tahavad kasvatada Eestile Euroopa konkurentsivõimelisima põlvkonna

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Sotsiaaldemokraatide logo.
Noorte Sotsiaaldemokraatide logo. Foto: www.noorsots.ee

Täna toimunud Noorte Sotsiaaldemokraatide XVIII kongressil võeti vastu manifest, milles noorsotsid teevad ettepaneku järgmise suure eesmärgina kasvatada tänastest noortest Euroopa kõige konkurentsivõimelisem põlvkond.

Noorsotsid leiavad, et Eesti järgmine eesmärk peab olema noorte liidrite kasvatamine kõikides eluvaldkondades  - ettevõtluses, kultuuris, spordis, teaduses, poliitikas, teatas ühenduse pressiesindaja.

Selle saavutamiseks tuleb teha otsuseid, mis aitavad noortel areneda, mis toetavad nende enesekindlust ja algatusvõimet ning tagavad turvatunde. Paremerakondade pakutav on selgelt ebapiisav.

Noored Sotsiaaldemokraadid teevad oma manifestis valitsusele konkreetsed ettepanekud, kuidas seda saavutada.

«Juhul kui soovime kasvatada Euroopa kõige konkurentsivõimelisemat põlvkonda, kes hoiaks Eesti lippu kõrgel nii Euroopa Liidus, NATOs kui OECDs, siis peab Eestil olema maailmatasemel haridussüsteem, toimiv noorsootöö ning huviharidus. Meie kutse- ja kõrgkoolides peab olema võimalik saada teadmisi ja oskusi, mida ka reaalselt vajatakse ja oodatakse. Võtmerolli mängib tööturupoliitika, mis peab senisest rohkem toetama noorte sisenemist tööturule ning nende jätkuvat arengut. Samuti tuleb panustada tuleb noorte kodanikuharidusse, ning anda noortele ühiskonnas suurem vastutus,» öeldakse manifestis.

Noorsotsid edastavad manifesti valitsusele ning kõigile riigikogu fraktsioonidele. MTÜ Noored Sotsiaaldemokraadid on Eesti vanim poliitiline noorteühendus, mis koondab enda alla üle 2300 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles