Muhu vald väljastas omavoliliselt hoiualale ehitusloa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu saar.
Muhu saar. Foto: Marina Puškar

Muhu vallavalitsus väljastas kolm aastat tagasi Pöitse külas Kolga kinnistule Natura 2000 Ranna-Pöitse hoiualale ehitusloa suvemaja püstitamiseks, ilma et oleks selle kohta küsinud kooskõlastust keskkonnaametilt.

Vastavalt looduskaitseseadusele ei või projekteerimistingimusi ega ehitusluba hoiualal väljastada ilma kaitseala valitseja nõusolekuta. Keskkonnaamet tegi juba kaks aastat tagasi Muhu vallale ettepaneku ehitusloa kehtivus peatada ja välja selgitada, kas hoiuala kaitse-eesmärke arvesse võttes on võimalik Kolga maaüksusele suvilat püstitada, kirjutab Saare maakonna päevaleht Meie Maa.

Ent ka pärast seda ei küsinud vald keskkonnaametilt nõusolekut. Nüüd tuleb Muhu vallavalitsusel keskkonnainspektsiooni märgukirja kohaselt Kolga kinnistul ehitustegevus peatada, kuni ehitusloa väljastamine on viidud seadusega kooskõlla.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul eksis valla ehitusspetsialist, kes ei osanud maatüki puhul pöörata tähelepanu sellele, et tegemist on hoiualaga.

Liitmäe sõnul tuli ekslikult Ranna-Põitse hoiualale ilma keskkonnaameti kooskõlastuseta hoiuloa väljaandmine alles nüüd, kui sooviti paigaldada maakaabelliini Kolga maaüksuseni. Suvila on krundile juba ehitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles