Eesti-Soome raudteetunneli lõpp-peatus tuleb Vantaa lennujaama juurde (6)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Soomlased panid paika Eesti ja Soome vahele kavandatava raudteetunneli peatused, kava kohaselt läbib raudtee otse Helsingi kesklinna ning raudteeliini lõpp-peatus saab olema Vantaa lennujaama juures.

FinEst Link raudteetunneli Soome-poolne projektijuht Kari Ruohonen ütles Helsingin Sanomatele, et raudteeliini kulgemise joonised läbi Helsingi kuni Vantaa raudteejaamani on praegu koostamisel.

Ruohonen märkis, et prognoosi järgi võib Tallinna ja Helsingi vahelise raudteetunneli reisijate arv aastaks 2050 olla võrreldav Inglismaad ja Prantsusmaad ühendava Eurotunneli reisijate hulgaga.

«Meie prognoosi järgi kasvab Eesti ja Soome vaheline reisijate hulk raudteetunneli valmimise järel kahe- kuni kolmekordseks. Laevaliiklust see väga palju ei mõjutaks, laevareisijate arv jääks praegusega samale tasemele, lisanduksid raudteetunneli reisijad,» rääkis Ruohonen.

Samasugust kasvu prognoosib Ruohonen ka Eesti ja Soome vahelises kaubavedude mahus.

Praegu reisib Tallinna ja Helsingi vahel aastas üheksa miljonit inimest ning veetakse neli miljonit tonni kaupu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles