Ringkonnakohus asendas Livio Karro tingimisi karistuse reaalse vangistusega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinike altkäemaksuprotsessi võtmefiguur Livio Karro (keskel)..
Politseinike altkäemaksuprotsessi võtmefiguur Livio Karro (keskel).. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna ringkonnakohus muutis täna maakohtu otsuse karistada Livio Karrot tingimisi vangistusega ning saatis mehe reaalselt trellide taha.

Kohus mõistis Karro süüdi kokku 15 kuriteoepisoodis, sealhulgas grupiviisilises altkäemaksu võtmises ning sellele tegevusele kihutamises.

Kokku karistas ringkonnakohus Karrot viieaastase vangistusega.

Lisaks karistas ringkonnakohus nelja meest tingimisi karistusega, varem oli maakohus nad õigeks mõistnud. Tingimisi karistuse saanute seas oli ka kaks altkäemaksu võtnud politseinikku.

Karrot seostati algul 17 kuriteoepisoodiga, neist kolmes mõistis kohus ta tõendite puudumisel õigeks. Esimeses neist altkäemaksu tegelikult ei antud ega võetud.

Kohus viitas otsuses Karro mobiiltelefoni pealtkuulamise stenogrammile, mille järgi helistas rikkujaga kohapeal suhelnud politseinik Karrole ja pakkus küll altkäemaksu, kuid seekord otsustati «abistamisest» suure riski tõttu loobuda.

Nimelt olid roolijoodiku enne politseinikke kinni pidanud Falcki turvamehed ja politseipatrull saadeti kohale juhtimiskeskuse kaudu.

Teises episoodis viitas kohus tõendite puudumisele, sest kõik osalised eitasid igasugust rahajuttu ning seda ei aidanud ümber lükata ka telefonikõnede lindistused.

Kolmas süüdistus – politseinike rahavõtmisele kihutamine – ei pidanud kohtu arvates vett seetõttu, et Karro utsitas hoopis liiklushuligaani raha andma. Kuna prokuratuur aga meest selles ei süüdistanud, siis ei ole kohtul alust teda selle eest ka vastutusele võtta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles