ÜLEVAADE Millal soovitab ilmatark suvepuhkust võtta?

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Metsavana Arvo Saidla arvab, et kuigi looduses liikumine on tal nüüd mõnevõrra raskendatud, saab ta ilmaennustusi mõne aasta veel kindlasti teha.
Metsavana Arvo Saidla arvab, et kuigi looduses liikumine on tal nüüd mõnevõrra raskendatud, saab ta ilmaennustusi mõne aasta veel kindlasti teha. Foto: Eero Vabamägi

Need, kes oma suvepuhkuse päikest lootes juunisse on planeerinud, peavad ilmatarga sõnul pisut pettuma, sest esimene suvekuu tulevat pilvine ja vihmane. Ka jaanipäeval selleks aastaks päikest ei lubata.

Metsavanana tuntud Raplamaa ilmatark Arvo Saidla on vahelduva eduga oma tähelepanekuid logiraamatutesse kritseldanud juba 1969. aastast. Oma ilmaennustusi teeb ta loodusmärkide järgi: vaatab, kuidas linnud ja loomad käituvad, mida näitavad kuufaasid ja jahimeestelt saadud seapõrnad.

Ühele valgele liistule on ta üles märkinud, millised on olnud ilma poolest eelnevad aastaajad, ning ta sõnas, et tulevat suve saabki ta vastavusse panna just möödunud talvega. «See on enamasti täppi läinud, aga kunagi ei tea sajaprotsendiliselt. Isegi meteoroloogid ei oska vahel isegi sama päeva kohta ilma öelda,» nentis Saidla.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles