Aab: Ida-Virumaa ettevõtlust takistavad madalad kinnisvara hinnad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada. Foto: Madis Sinivee

Riigihalduseministri Jaak Aabi sõnul takistavad Ida-Virumaal ettevõtluse arendamist madalad kinnisvara hinnad, mis ei võimalda sealsetel ettevõtetel tegevuse laiendamist laenurahaga finantseerida.

Ida-Virumaal on ettevõtjate investeeringute tegemisel üks tõkend, mis on ka mujal Eestis, et kinnisvara maksab seal suhteliselt vähe, ütles Aab esmaspäeval riigikogu infotunnis.

«Kui ma lähen ja investeerin, siis matan sinna näiteks kas või pool miljonit sisse ja kui kinnisvara hindaja tuleb, siis ta hindab mul selle potentsiaalse uusehituse 200 000 peale. Kuidas ma pangast laenu saan?,» rääkis Aab.

Tema sõnul võiks sellise probleemi lahendamiseks võiks riik appi tulla. «Kindlasti mingi toetav finantsinstrument või investeeringutoetus ettevõtjatele võiks olla,» märkis minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles