Kuressaare Ametikooli kokaõpilane võitis Belgias kuldmedali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare Ametikooli koka eriala õppija Erika Eding.
Kuressaare Ametikooli koka eriala õppija Erika Eding. Foto: Kuressaare Ametikool

Kuressaare Ametikooli koka eriala õppija Erika Eding võitis kuldmedali Belgias Oostendes Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni AEHT iga-aastastel võistlustel - tegu on ametikooli esimese kuldmedaliga nendelt võistlustelt läbi aegade.

«Muljed võistlusest on suurepärased. Rahvusvaheline õhkkond andis nii palju võimalusi kuulda ja kogeda, kuidas kokandusmaailm tegutseb,» rääkis Erika. «Saime luua tutvusi ja sidemeid välisriikidest pärit inimestega, mis pakuvad võimalusi ka lähituleviku rikastamiseks kokandusvaldkonnas.»

Erika võistles kokkade kümnevõistluses, kus kümnes etapis tuli kahe tunni jooksul tuli valmistada etteantud roog. Ülesanneteks olid näiteks tükeldamine ja kastme valmistamine. Võisteldi kolmeliikmelistes loositud tiimides. Erika oli võistkonna kapten, tema kaaslasteks olid Itaalia ja Sloveenia kokaõpilased. Ülesandeid sooritati kordamööda, iga ülesande jaoks oli aega 5-12 minutit.

«Pisut närvesööv oli asja juures see, et sellel ajal, kui üks meist oli köögiboksis ülesannet sooritamas, pidid teised olema köögi taga, nägemata mis toimub,» rääkis Erika. «Samas andsime üksteisele kohe ülevaate tegevustest. Iga ülesande vahel oli üheminutiline paus, mis oligi plaani pidamiseks ja ülevaate andmiseks. Põhiline fookus roogades oli mereandidel.»

«Mitmevõistlus pani proovile kiiruse, loovuse, võistlusvaimu ja suhtlemisoskuse. Võistlus oli tõsine, aga sealjuures ka väga lõbus. Toetajaid ja kaasaelajaid oli meeletul hulgal, mis innustas ning andis usku ja kindlameelsust kõvasti juurde. Seega taaskord aitäh Kuressaare Ametikooli pere! Meie juhendajad on super tasemel!» ütles Erika.

Erika Eding pärjati Belgias Oostendes Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni AEHT iga-aastastel võistlustel kullaga.
Erika Eding pärjati Belgias Oostendes Euroopa Hotelli- ja Turismikoolide Assotsiatsiooni AEHT iga-aastastel võistlustel kullaga. Foto: facebook

Erikat juhendasid kokaõpetajad Halliki Väli ja Irina Arhipova.

Lisaks Erikale osales kokakunsti võistlusalal Hälena Kikerist, kes oma võistkonnaga esikolmikukohale ei pääsenud. Tema võistkonnakaaslased olid Itaaliast ja Hollandist.

Eesti õpilased võitsid tänavu kokku kaks medalit: kokakunsti võistlusalal tuli hõbedale Markus Pärn Tartu Kutsehariduskeskusest.

AEHT aastakonverentsi ja -võistluseid korraldati tänavu 30. korda. Mullu võitis ametikooli õpilane Maarja Maripuu Londonis barista võistlusalal pronksmedali.

2007. aastal korraldas need võistlused Kuressaare Ametikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles