Selgusid Aadu Luukase missioonipreemia nominendid (2)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noormeestekooride projekti algataja Hirvo Surva hoolitseb laulupidude jätkumise eest.
Noormeestekooride projekti algataja Hirvo Surva hoolitseb laulupidude jätkumise eest. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu valis eile välja kuus nominenti, kellest üks pälvib juba järgmise kuu alguses missioonipreemia.

Missioonipreemia nominendid 2017. aastal on: ajaloolane ja Eestis tegutsev rootsi vaimulik Patrik Göransson, ajakirjanik ja Kodulinna maja looja ning juht Tiina Mägi, puuetega noorte ujumistreener Õnne Pollisinski, koorijuht Hirvo Surva, mitmete oluliste e-riigi projektide initsiaator Uuno Vallner ning poliitika veteran ja diplomaat Vaino Väljas.

Missioonipreemia eesmärgiks on tunnustada tublisid Eesti inimesi ja organisatsioone, kes tõelise kirega on panustanud ühiskonna tasakaalustatud arengusse ja Eestis elavate inimeste elukvaliteedi parandamisse.

11. korda väljaantav missioonipreemia laureaat selgub 5. detsembril Kadrioru lossis. Laureaati tunnustatakse 32 000-euroga. Ülejäänud viit nominenti tunnustatakse 6400-eurose preemiarahaga.

Varem on missioonipreemia laureaadi tiitli pälvinud Tallinna Lastehaigla Toetusfond, ajaloolane ja Eesti Kunstiakadeemia professor David Vseviov, Vanalinna Hariduskolleegiumi asutaja ja juht Kersti Nigesen, sihtasutus Metsaülikool, Liikumispuudega Laste Toetusfond, Eesti Võrkpalli Liit, Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin, vaimulik Toomas Paul, Narva Kolledži direktor Katri Raik, MTÜ Eesti Meestelaulu Selts, SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks ning Estonia Seltsi juhataja Arne Mikk. Eelmisel aastal anti preemia proua Ingrid Rüütlile ning president Arnold Rüütlile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles