Kandaharis lasti maha viimane politseijaoskonnas olnud mässuline

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani piiripolitseinikud tulevahetuses liikluspolitsei kontori hõivanud Talibani võitlejatega.
Afganistani piiripolitseinikud tulevahetuses liikluspolitsei kontori hõivanud Talibani võitlejatega. Foto: SCANPIX

Afganistani julgeolekujõud tapsid ööl vastu tänast viimase Talibani võitleja sellest mässuliste rühmast, kes ründas nädalavahetusel Lõuna-Afganistanis Kandahari linna, teatab uudistevõrk AFP.


Täna on Talibani sünnipiirkonna suurimas linnas elu taas tavapärasele rajale naasnud – nii inimesed kui autod on taas tänavail, kirjutab AFP.

Vastasseis suitsiidivestide ja granaadiheitjatega relvastatud Talibani võitlejate ja Afganistani valitsusvägede vahel sai alguse laupäeva esimestel tundidel, kui mässulised ründasid kuberneri kontorit. Rünnakud levisid ka mujale linna, näiteks politseijaoskondade juurde, ning Kandaharis toimus vähemalt kümme plahvatust, millest seitsme põhjustajaks olid end õhkinud suitsiiditerroristid.

Veel eile käis võitlus Talibani mässulistega, kes olid vallutanud liikluspolitsei hoone. Viimane seal olnud mässuliste võitleja lasti maha eile hilisõhtul.

«Neid oli seal kolm,» rääkis provintsi pressiesindaja Zalmay Ayobi. «Kaks lasti maha eile varem ning üks, kellel oli suitsiidivest, avaldas vastupanu eilse päeva hiliste tundideni, kuni ta lõpuks lasti maha enne, kui jõudis õhkida oma keha külge seotud lõhkeained.»

«Neil olid käsigranaadid, granaadiheitjad ja kuulipildujad,» kirjeldas Ayobi mässuliste relvastust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles