Politseinikud lasid Raplamaal veiseid rünnanud koerad maha

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teenistusrelv
Teenistusrelv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kella 17.04 ajal sai häirekeskus teate, et kaks agressiivset koera ründavad Raplamaal Kehtna vallas veiseid. Patrullpolitseinikud kasutasid koerte peatamiseks teenistusrelva. Koerad surid saadud vigastustesse. 

Sündmuskohale jõudnud kaks patrullpolitseinikku suunasid esmalt koertest eemale juhtunust teavitanud inimese. Seejärel püüdsid nad koertele rahulikult läheneda, aga kui koerad neid märkasid, hakkasid nad agressiivselt ametnikele lähenema. Otsese ja vahetu ohu tõrjeks olid politseinikud sunnitud teenistusrelva kasutama. Koerad surid sündmuskohal saadud vigastustesse.

Politseinikud vahejuhtumis vigastada ei saanud.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus sõnas, et tegemist on kahetsusväärse juhtumiga. «Kui võetakse endale koduloom, siis tuleb tema eest ka vastutada. On oluline, et koer ei pääseks lahti ega tekitaks ohtu teistele inimestele ja loomadele. Selle kurva sündmuseni viiski asjaolu, et koerad jooksid vabalt ringi ning olid ohtlikud teistele inimestele ja loomadele. Kahjuks ei jäänud politseipatrullil muud üle, kui kasutada enese ja teiste kaitseks kõige äärmuslikumat meetodit,» lisas Ruus.

Koerte omanik pole hetkel veel teada.

Politsei selgitab praegu juhtumi täpsemaid asjaolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles