Kumari-nimelise looduskaitsepreemia pälvis Jaan Riis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodusemees Jaan Riis.
Loodusemees Jaan Riis. Foto: Priit Simson

Keskkonnaminister Keit Pentus andis täna vabaõhumuuseumi kiigeplatsil looduskaitsekuud avades loodusemees Jaan Riisile üle Eerik Kumari nimelise looduskaitsepreemia koos looduskaitse kuldmärgiga.

Preemia suurus on 2556 eurot.

«Looduse kaitsmine algab väikestest asjadest – märkamisest, tähele panemisest. Selle järel saab tulla ka aupaklik ja hooliv suhtumine loodusesse. Jaan Riis on tegus loodusemees, kes on väga paljudele inimestele selle oskuse edasi andnud,» ütles Pentus.

«Ta on enda ümber tekitanud lausa oma koolkonna loodushuvilistest, teadlastest, rännumeestest, kunstnikest, muusikutest ja toetajatest.»

Tartu Ülikooli geograafina lõpetanud Jaan Riis on OÜ Looduskiri juhataja ja Eesti Looduskaitse Seltsi juhatuse kauaaegne liige. Tema eestvedamisel toimuvad rahvusraamatukogus populaarsed loodusõhtud juba alates 1999. aastast, Looduse Omnibuss sõidab ringi 2001. aastast.

Alates 2001. aastast on Jaan Riis ka fotovõistluse Looduse Aasta Foto peakorraldaja. Igal aastal antakse Riisi eestvõttel välja Looduse Kalendrit ja kirjastatakse kogumikke, korraldatakse näitusi ning esinemisi.

Lisaks andis keskkonnaminister üle ka looduskaitsemärgid – hõbedased tammelehed. Need said märkimisväärsete looduskaitseliste teenete eest Ain Erik, Lassi Karivalo, Kaja Lotman, Asko Lõhmus, Hendrik Relve ja Asta Tuusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles