Politsei lahendas 14 aastat tagasi toimunud röövmõrva (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei lahendas 14 aastat tagasi toimunud röövmõrva.
Politsei lahendas 14 aastat tagasi toimunud röövmõrva. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna astusid Harju maakohtu ette Dmitri Prokofjev ja Anatoli Plutahhin, keda süüdistatakse 14 aasta eest toimunud röövmõrvas.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab 40- ja 47-aastast meest röövmõrvas, mis pandi toime 14 aastat tagasi. Täna toimus kõnealuses kriminaalasjas avaistung.

Süüdistuse järgi tungisid mehed 2003. aasta suvel Tallinnas asuvas baaris kallale kahele Soome kodanikule, kellest üks oli selle baari omanik.

Uurimine näitas, et kannatanuid ähvardati püstoliga ning peksti nuiaga. Seejärel seoti maaslamavate kannatanute käed ja jalad teibiga kinni ning asuti tühjendama riiuleid. Kassast varastati sularaha, baarist vehiti sisse alkoholi. Kurjategijad võtsid kannatanutelt sõiduauto võtmed ja lahkusid sõidukiga sündmuskohalt.

Mõlemad kannatanud said vigastada ning üks nendest suri mõned päevad hiljem haiglas.

Süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistatud ning mõlemad viibivad tänaseni kohtu loal vahi all. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo.

Uus kuritegu tõi mõrvasüüdistuse

Dmitri Prokofjev peeti selle aasta 3. veebruaril kinni kahtlustatavana avaliku korra raskes rikkumises, kehalises väärkohtlemises ning raske tervisekahjustuse tekitamises. Päev hiljem mees vahistati.

Kuna Prokofjev pani sellega toime esimese astme kuriteo, võeti temalt DNA-proov, mis leidis Eesti kohtuekspertiisi instituudis vaste 2003. aastal toimunud mõrvaga. 

Kohtuasi Prokofjevi ning tema kaasosalise Anatoli Plutahhini üle jätkub 5. jaanuaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles