Eesti tänas Soomet kaitseväe ülesehitamisel osutatud abi eest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Toomas Huik

Kaitseminister Jaak Aaviksoo esitas Eestis visiidil viibivale Soome kaitsejõudude peastaabi ülemale kindralleitnant Ari Puheloinenile tänusõnad Soomele 1990. aastatel Eesti kaitseväe ülesehitamisel osutatud abi eest.

Kohtumisel arutati pärast Gruusia konflikti muutunud julgeolekuolukorda Euroopas, Läänemere-äärsete riikide võimalikke koostöövorme, NATO reageerimisjõudude (NRF) tulevikku, Eesti kaitseministeeriumi poolt Soomest ostetavate 122mm haubitsate hanget ning Soome edasist osalemist iga-aastasel Erna-retkel, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kaitseminister Aaviksoo sõnul toetub Eesti riigikaitse kahele jalale – NATO kollektiivkaitsele ja esmasele iseseisvale kaitsevõimele.

«Selline kindlalt kahel jalal seismine annab Eesti-sugusele väikeriigile võimaluse omandada võimeid, mis meile muidu kättesaamatuks jääksid,» ütles kaitseminister.

Kindralleitnant Puheloinen kohtub Eestis ka kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsaga ning kaitsejõudude peastaabi ülema kolonel Neeme Väliga.

Tegemist on perioodilise kohtumisega Eesti ja Soome kaitsejõudude peastaapide ülemate vahel, kus arutatakse muuhulgas riikide vahelist koostööd ning vahetatakse infot oma riigi kaitseväe arengusuundadest.

Ari Tapani Puheloinen on sündinud 26. detsembril 1951. Alates 1971. aastast on ta teeninud erinevatel ametikohtadel Soome kaitseväes, muuhulgas on ta olnud tankipataljoni ja soomusbrigaadi ülem, kaitseatašee abi Moskvas ning Soome Ida kaitseringkonna ülem.

Soome kaitsejõudude peastaabi ülema ametikohal on kindralleitnant Puheloinen alates 2007. aasta 1. aprillist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles