ERR.ee: infosõja võitmiseks vajab Eesti venekeelset telekanalit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on tehtud tänavu veebruaris, kui Vene telekanalid kandisd üle toonase riigi presidendi Vladimir Putini kõne.
Pilt on tehtud tänavu veebruaris, kui Vene telekanalid kandisd üle toonase riigi presidendi Vladimir Putini kõne. Foto: Reuters / Scanpix

Tuntud Venemaa ekspert, ajakirja The Economist peatoimetaja asetäitja Edward Lucase sõnul vajab Eesti ilmtingimata kvaliteetset venekeelset telekanalit, et võita Venemaaga toimuv infosõda.


Praegu kujundab suur osa Eesti venekeelsest elanikkonnast just Venemaa telekanalite järgi oma suhtumise Eestisse, vahendas ERR uudised «Aktuaalne kaamerat».

«Minu arvates on eluliselt vajalik, et nii Eesti kui ka Läti seaksid sisse kõrgekvaliteedilise venekeelse teleprogrammi,» selgitas Lucas ja lisas, et Eesti on mõnes mõttes Venemaaga infosõjas.

«Kui võtate selles sõjas omaks passiivse lähenemise, siis kaotate,» lausus ta.

Lucas tõi näiteks hoiatava paralleeli Teise maailmasõja eelsest Tšehhoslovakkiast, kus 1930-ndate aastate algul oli suur vaidlus, kas riigis peaks olema saksakeelne raadiokanal või peaks saated olema vaid tšehhi ja slovaki keeles.

«Patriootlikult meelestatud tšehhi ja slovaki ajakirjanikud ütlesid, et me oleme riiklik kanal ja teeme saateid riigikeeltes ning kui saksa vähemus tahab kuulata saksakeelset programmi, siis võivad nad kuulata Saksamaa programmi. Seda nad tegidki ja see oli Hitleri sudeedisakslastele suunatud poliitika alus,» selgitas Lucas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles