Taliban tappis kaks koolilast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalik mees pildistamas rünnakupaika Laghmanis.
Kohalik mees pildistamas rünnakupaika Laghmanis. Foto: SCANPIX

Talibani täna Ida-Afganistanis Laghmani provintsis toime pandud suitsiidirünnak nõudis viie tsiviilisiku – nende seas kahe lapse – elu, teatab uudistevõrk AFP.


Enesetaputerrorist õhkis end Qarghayi piirkonna valitsuse hoone juures. Laghmani provintsi pressiesindaja Faizanullah Pattani teatel oli surmasaanute seas kolm tööd otsinud noorukit ja kaks koolilast. Pattani sõnul sai lisaks viiele hukkunule veel viis inimest viga.

NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAFi) pressiesindaja major Michael Johnsoni sõnul sõdureid rünnakus ei langenud. Samas tunnistas ta, et pauk käis ajal, kui sõjaväelased naasid parajasti kohtumiselt kohalike hõimupealikega.

Talibani pressiesindaja Zahihullah Mujahid kuulutas, et nende organisatsioon võtab rünnaku eest vastutuse, ning lisas, et see on osa nende kevadisest rünnakukampaaniast, mille nad kuulutasid välja möödunud nädalal.

Uudistevõrk AFP märgib ka, et täna leiti ka viie Ida-Afganistanis Khosti provintsis röövitud afgaanist teetöölise peadeta laibad. Töölised olid röövitud mõned tunnid varem. Täpsemat infot selle rünnaku kohta ei ole AFP veel edastanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles