Eel-Erna võitsid sõjakooli kadetid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eel-Erna võitjad laskmiseks valmistumas.
Eel-Erna võitjad laskmiseks valmistumas. Foto: Kaitseväe peastaap

Laupäeval, 7. mail lõppenud Kaitseliidu valikvõistluse Eel-Erna võitis Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste (KVÜÕA) Kõrgema Sõjakooli meeskond.

Sõjakool saavutas esikoha  235 trahvipunktiga, teisele kohale tuli Kaitseliidu Tartu maleva võistkond 331 trahvipunktiga ning kolmandale kohale Kaitseliidu Pärnumaa maleva Jakobi võistkond 373 trahvipunktiga, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Sõjakooli meeskonda kuulusid esimese aasta kadetid Priit Lillemets, Valdo Hälvin, Janari Jaanso ja Alar Hutrov. Kadett Priit Lillemetsa sõnul aitasid võidule kaasa sõjakoolist saadud teadmised. «Esimese ülesande läbimiseks pidime üles leidma erinevad miinid ja mürsud, need tuvastama ning markeerima. Õnneks olime rühmakursuse raames just läbinud pioneeriõppe, mille käigus olime kõik need tegevused läbi teinud,» ütles kadett Lillemets. Samuti oli Lillemetsa sõnul võistlusel kasu relvaõppe tundides harjutatud relvade kokkupanekust.

Võistluse võitnud meeskond on juba pikka aega kokku töötanud. «Mina, kadett Hälvin ja kadett Jaansoo oleme koos teeninud ja erinevatel võistlustel osalenud juba ajateenistusest alates. Kadett Hutrov liitus meiega sügisel ühtlustamiskursuse käigus ning meist on saanud hea tiim,» ütles kadett Lillemets.

Eel-Erna korraldati sel aastal Paikuse, Surju, Tahkuranna ja Tori valla maadel. Võistlejatel tuli võistlustrassil täita erinevaid ülesandeid, milleks olid laskmine, mineerimine, relvade ja lõhkekehade tundmine, töö kaartide ja tingmärkidega, side ja meditsiini alased ülesanded. Vastase rollis olid seekord Soontagana malevkonna kaitseliitlased.

Eel-Ernast võttis osa 21 võistkonda Kaitseliidust, kaitseväest, politsei- ja piirivalveametist, vanglateenistusest ning Soome reservväelaste hulgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles