Prokurör vaidlustab politsei kiirreageerija tapmises õigeks mõistmise

Elisabeth Kungla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirreageerijana töötanud Rando Hõlpus sai täna Harju maakohtus teada, et peab üheksaks aastaks trellide taha minema. Mehe kaitsjad ütlesid, et kaevavad otsuse edasi.
Kiirreageerijana töötanud Rando Hõlpus sai täna Harju maakohtus teada, et peab üheksaks aastaks trellide taha minema. Mehe kaitsjad ütlesid, et kaevavad otsuse edasi. Foto: Mihkel Maripuu

Prokurör teatas neljapäeva õhtul Tallinna ringkonnakohtule, et soovib vaidlustada politsei endise kiirreageerija Rando Hõlpuse tapmises õigeks mõistmise riigikohtus.

Põhja ringkonnaprokuröril Natalia Miilveel on ringkonnakohtu kolmapäevase otsuse vaidlustamiseks aega 30 päeva, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ringkonnakohus tühistas kolmapäeval 30-aastase Hõlpuse süüdimõistmise oma joomakaaslase tapmises ning käskis ta viivitamatult vahi alt vabastada.

Ringkonnakohus leidis, et ei ole ümberlükkamatult tõendamist leidnud, et Hõlpus on süüdistuses kirjeldatud kuriteo toime pannud.

Rando Hõlpust süüdistati selles, et ta tulistas eelmise aasta 23. septembri õhtul Tallinnas Majaka tänava maja trepikojas teist meest rindkeresse, mille tõttu kannatanu suri sündmuskohal. Hõlpus ennast kohtus süüdi ei tunnistanud. Loe lähemalt: Fotod ja video: politseiametnikku kahtlustatakse tapmises

Harju maakohus mõistis käesoleva aasta 10. augusti otsusega Hõlpuse süüdi tapmises ning määras talle 9-aastase vangistuse.

Hõlpuse kasuks mõisteti välja menetluskulud kokku ligi 12 200 eurot. Lisaks mõisteti riigilt Rando Hõlpuse kasuks välja vabaduse võtmisega tekitatud mittevaraline kahju 39,40 eurot iga päeva kohta, mil isikult oli võetud vabadus, s.o 22. novembri 2017 seisuga 16 784,40 eurot. Tsiviilhagi jättis ringkonnakohus läbi vaatamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles