Karude peod ühekorraga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aron sünnipäevaliste ootel.
Aron sünnipäevaliste ootel. Foto: Inari Leiman

Homme peetakse loomaaias jääkarude sünnipäeva: jääkarupoeg Aron saab just sel päeval aastaseks, reedel aga sai 16-aastaseks jääkaruisa Nord ja nelja-aastaseks jääkarutüdruk Nora. Vaid jääkaruema Friida on sündinud detsembris, kuid sünnipäevapeost saab osa temagi.

Loomaaia põhjavärava lähedal asuvasse jääkarumaailma on sünnipäevakülalised oodatud juba kell 10, mil antakse üle esimesed kingitused. Kell 12 jätkub pidu vana karumaja juures ja kell 14 tasub taas koguneda jääkarumaailma. Jääkarudest kõnelevad Aleksei Turovski ja Anne Saluneem, avatud on jääkarude ja jõuluehete meisterdamise töötuba.

Käesolev nädal on kuulutatud üleeuroopaliseks jäätmetekke vähendamise nädalaks, sestap saab keskkonnahariduskeskuses algusega kell 15 kaltsuvaipa kuduma õppida. Jääkarude loodusliku elukeskkonna säilimise tagamiseks on kliima soojenemise pidurdamise ja toksiliste saasteainete arktilisse ökosüsteemi sattumise piiramise kõrval väga oluline ka jäätmetekke vähendamine. Nii et kel kodus kasutamata riidejääke, tasub need ühes võtta ning loomaaias neist kenad ümmargused istumisalused valmis kududa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles