Kesk- ja Reformierakond ning EKRE teevad Pirita linnaosakogus koostööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pirita linnaosakogu valis esimesel istungil esimeheks reformierakondlase Ülle Rajasalu ja esimehe asetäitjaks EKRE liikme Kairet Remmak-Grassmanni.

Rajasalu poolt hääletas 11 ja vastu neli linnaosakogu liiget, Remmak-Grassmann valiti aseesimeheks 15 poolthäälega.

15liikmelises Pirita linnaosakogus on Keskerakonnal ja Reformierakonnal kummalgi viis kohta, IRLil kolm ning sotsiaaldemokraatidel ja EKRE-l kummalgi üks koht.

Keskerakonna ja Reformierakonna kokkulepe olevat sündinud vaid mõnikümmend minutit enne linnaosakogu istungi algust ning mõnele linnaosakogu liikmele oli see ilmselt pettumus, millest annavad tunnistust ka Rajasalule antud neli vastuhäält.

«Täna saime siis teada, et Reformierakond ja EKRE haarasid Pirita linnaosakogus võimu Keskerakonna üksmeelsel toel. Ilmselt sündis siis maailmavaatelt lähedaste jõudude koalitsioon,» ütles IRLi kuuluv linnaosakogu liige Lagle Parek.

«Seda, et EKREst on saanud Reformierakonna satelliit, on viimasel ajal märgata nii linnavolikogus kui Toompeal. Tundub, et EKRE loodab 2019. aastal valitsusse pääseda ning Michal toidab oma lubadustega seda lootust,» ütles üks anonüümseks jääda soovinud IRLi poliitik Pirita linnaosakogus toimunut kommenteerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles