Keila kliiniku juht lahkus ise ametist

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla on spetsialiseerunud peamiselt vanurite järel- ja hooldusravile. Äsja ametist lahkunud haiglajuht Andres Peri kaks aastat tagasi patsienti külastamas.
Keila haigla on spetsialiseerunud peamiselt vanurite järel- ja hooldusravile. Äsja ametist lahkunud haiglajuht Andres Peri kaks aastat tagasi patsienti külastamas. Foto: Priit Simson

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) juhatus vabastas järel- ja hooldusravi kliiniku juhataja kohusetäitja Andres Peri (37) ametist tema enda avalduse alusel.


PERHi juhatus teatas, et seoses Keila haiglaga seonduva uurimisel ilmnenud asjaoludega tunnistasid nad eile kehtetuks korralduse, millega Peri oli määratud järel- ja hooldusravi kliiniku juhi kohusetäitjaks. Ta töötas sel kohal 2007. aasta sügisest.

Kuni 19. maini, kui PERHi sisejuurdluskomisjon peab vastama küsimusele, kas ja milliseid rikkumisi Keila haiglana tuntud järel- ja hooldusravi kliinikus on toime pandud, jätkab Peri samas kliinikus osakonna arstina.
«Juhi kohalt lahkumise otsuseni jõudis Peri ise juba reede õhtul, kui kirjutas avalduse, et teda ametist vabastataks,» ütles PERHi nõukogu esimees Toomas Vilosius.

«Ootame 19. maid, kui nõukogu koguneb ja komisjoni aruannet näeme. Tõenäoliselt on põhilised suhtlusprobleemid, aga kindlasti on olnud ka neid juhtumeid, kus patsient on pidanud seal töötavaid väheseid hooldajaid ootama kauem, kui lubatav oleks,» lisas ta.

Nõukogu tegi juhatusele ettepaneku suhelda ka patsientide usaldusühinguga.

Eile kuulutati välja konkurss kliinikule uue juhi leidmiseks.

«See konkurss ei saa kindlasti olema kerge,» lausus Vilosius. «Ma ei näe tohutut tungi hooldusravi kliiniku juhi kohale – see on väga keeruline töö.»

PERHi nõukogu esimees lisas, et nüüd on olukord küll juba muutunud.

«Kliinik asub Tallinnas Hiiul ja selle töömaht on vähenenud – ravime ja hooldame seal nüüd eelkõige PERHi enda patsiente, kes pärast aktiivravi vajavad järelravi ja hooldust,» ütles Vilosius.

PERHi Keilas asuva kliiniku probleemid kerkisid esile, kui ETV saates «Pealtnägija» näidati kahel korral mitmeid lugusid, kus sugulased heitsid kliinikule ette patsientide hooldamata jätmist ja eakate tagant varastamist.

Andres Peri
•    Sündinud 6. märtsil 1974
•    1998. aastal lõpetanud Tartu Ülikooli (TÜ) arstiteaduskonna
•    1998–2003 TÜ kliinikumis internatuuris ja residentuuris
•    2003–2004 Jõgeva haigla arst
•    2004–2007 Keila haigla sisehaiguste osakonna juhataja
•    2005. aastal karistas kohus Peri kutsealustelt altkäemaksu võtmise eest (kaitseväest vabastuse saamiseks), karistuseks viis aastat vangistust, millest reaalselt tuli kanda kaks kuud avavanglas, mil ta käis Murrust Keilas arstina tööl.
•    2007–2011 PERHi alluvuses Keila haigla, nüüd järel- ja hooldusravi kliiniku juhataja kt;
•    9. maist 2011 PERHi järel- ja hooldusravi  kliiniku arst. Ta on juba aastaid käinud Läänemaa haiglas sisearsti valveid tegemas.

Allikas: PERH, PM
----------------------------------------------

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles