Noortekeskused tähistasid Euroopa päeva

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehviv Euroopa Liidu lipp.
Lehviv Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Noortekeskustes üle Eesti tähistati täna Euroopa päeva: avatud olid Euroopa Liidu teemalised töötoad ja messid, Keilas ja Karksi-Nuias toimusid kontserdid.

Euroopa päeva tähistamine koondus täna igas maakonnas ühte noortekeskusse, kus näidati, milline võiks olla Eesti maapiirkondade noorte sõnum ja eripära suures Euroopas ning saadi Euroopa Liidu kohta ka uut teavet, vahendab ERR Uudised.

Viljandimaal oli keskuseks Karksi-Nuia, kus interneti vahendusel ja suurte ekraanide kaudu olid noored üle kogu riigi otselülituste vahendusel kursis mujal toimuvaga.

Noorte arvates on teavet Euroopa Liidu kohta küll palju, kuid sageli ei leita praktilist nõu, kuidas näiteks välismaale tööle minna ning kuidas oleks kõige parem leida ametit õpitud erialal, selgus Euroopa Päeval.

Kuigi üritusi korraldas kokku 60 noortekeskust ning 300 erinevat organisatsiooni ja seltsingut üle Eesti, olid otselülituste paigad väiksemates keskustes, mitte suurtes linnades, et juhtida tähelepanu Euroopa Noorte projektide kaudu maanoortele pakutavatele võimalustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles