Läti ekspert: Baltimaid nähakse ühtse sõjalise blokina

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti, Läti, Leedu.
Eesti, Läti, Leedu. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lätit külastavad välisriikide ametnikud näevad kolme Balti riiki ühe sõjalise liiduna, ütles Läti riigikaitseakadeemia julgeoleku ja strateegiliste uuringute keskuse teadlane Mārtiņš Hiršs uudisteagentuurile LETA.

«Kui välisametnikud Balti riike külastavad, näevad nad meid ühe sõjalise blokina ja märkavad sageli, et koostöö ei ole väga hea,» ütles Hiršs kommentaariks raportile, milles öeldi, et Ameerika Ühendriikide potentsiaalse 100 miljoni dollari suuruse julgeolekuabiga Eestile, Lätile ja Leedule kaasneb soovitus omavahel tihedamat koostööd teha.

Praegu ostavad kõik kolm Balti riiki igaüks relvastust eraldi, aga piirkonna väiksust arvestades tundub suurem koostöö mõistlik, arvas ka Hiršs. Samas lisas julgeolekuekspert, et viimastel aastatel on koostöö paranenud ning Eesti, Läti ja Leedu viivad tihedamini läbi ühisõppusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles