Laevakaitsjate lähedased ei julge hõisata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjate lähedased lasid 7. juulil 2016 Tallinnas meeste toetuseks lendu õhupallid. Siis möödus vangistusse sattumisest 1000 päeva.
Laevakaitsjate lähedased lasid 7. juulil 2016 Tallinnas meeste toetuseks lendu õhupallid. Siis möödus vangistusse sattumisest 1000 päeva. Foto: Sander Ilvest

​Ehkki Chennai kohus mõistis eile õigeks kõik neli aastat tagasi kinni peetud laevakaitsjad, ei julge nende lähedased veel kergendatult ohata. Liiga eredalt on meeles 2014. aasta, mil India kohus vabastas mehed süüdistustest, ent keegi koju ei pääsenud.

«Mul on veidi hirm selle üle rõõmustada. Oleme ettevaatlikud,» ütles laevakaitsja Roman Obeltšaki õde Julia Obeltšak värskest kohtuotsusest kuuldes. «Eelmine kord, kui kohus tegi süüst vabastava otsuse, tehti ikkagi apellatsioon, kui 90 päeva oli peaaegu möödas.»

Ka seekord on India prokuratuuril võimalus otsus kolme kuu jooksul vaidlustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles