Aasta kodaniku tiitli pälvis Rasmus Rask

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Rask ütles, et aasta kodaniku tiitel on tema jaoks suur au ning see on märk, et teemad, millesse ta on viimastel aastatel panustanud, on Eesti ühiskonna arengu seisukohast olulised.
Rasmus Rask ütles, et aasta kodaniku tiitel on tema jaoks suur au ning see on märk, et teemad, millesse ta on viimastel aastatel panustanud, on Eesti ühiskonna arengu seisukohast olulised. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas eile kodanikupäeva tseremoonial aasta kodanikuks sotsiaalse ettevõtja ja kodanikuühiskonna aktivisti Rasmus Raski. Aasta kodaniku tava algatas tollane rahvastikuminister Paul-Eerik Rummo 2003. aastal, tänavu anti aunimetust välja 15. korda.

Rask (40) on üks SA Kiusamisvaba Kool eestvedajaid ja tänavu sügisel eraalgatusena alustanud kolmkeelse keelekümblusprogrammiga põhikooli Avatud Kool asutaja. Samuti tegeleb ta noorte alkoholismiennetusega ning on ökojäätist tootva ettevõtte La Muu tegevjuht.

2012. aastal lahkusite panga- ja palgatöölt, et alustada La Muu jäätise tootmist ja noorte heaolu eest seismist. Miks võtsite ette just sellised projektid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles